Festival neproměněných šancí

Deváté kolo soutěže přineslo utkání, které si žatečtí fanoušci budou pamatovat ještě dlouho. FK Slavoj Žatec se vydal na trávník domácí Bíliny, kde po mnoha neproměněných šancích bohužel odešel poražený s výsledkem 3:2. Zápas by se dal označit za skutečný „festival neproměněných šancí“, kdy našim hráčům chyběla trocha štěstí i klidu v zakončení.

Žatec vstoupil do utkání aktivně a již v úvodu měl několik příležitostí, jak se ujmout vedení. Bohužel, střely mířily mimo, nebo je bílinský brankář dokázal zneškodnit. Domácí Bílině se naopak podařilo své šance využít a dostala se do vedení.

Jedním z klíčových momentů zápasu byla velmi sporná situace ze 30. minuty. Po zákroku na našeho hráče všichni přítomní na stadionu očekávali, že rozhodčí ukáže na penaltový puntík. Ten se však rozhodl jinak a místo pokutového kopu posoudil faul jako situaci před šestnáctkou, což znamenalo, že Slavoj kopal pouze přímý kop. Rozhodnutí vzbudilo velkou nevoli mezi našimi hráči i fanoušky, kteří měli pocit, že se Slavoj ocitl na špatné straně soudcovského metru.

I přes tuto kontroverzní situaci měli naši hráči i nadále mnoho příležitostí ke skórování. Bohužel, ani jeden z pokusů se neujal a místo vyrovnání se nakonec Bílině podařilo zvýšit svůj náskok. Slavoj v závěru utkání dokázal snížit a v posledních minutách vyvíjel velký tlak, ale kýžený třetí gól, který by znamenal alespoň bod, už nepřišel.

Zápas v Bílině tak skončil těsnou porážkou 3:2, přesto ale ukázal, že Slavoj má potenciál hrát vyrovnané partie i s těžkými soupeři. Pokud naši hráči dokážou proměňovat své šance, můžeme se těšit na další zajímavé výsledky v následujících kolech.

Děkujeme fanouškům za podporu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *